Kostpolitik

Sund mad er en meget vigtig forudsætning for, at vi kan sikre vores børn, et godt helbred og forebyggelse af sygdomme.

Børn har brug for 3 hovedmåltider og 2 mellemmåltider, dagligt for at kunne være oplagte og fungere i en aktiv hverdag.

Gode kostvaner starter allerede i vuggestuen og vuggestuen har et medansvar i forhold vil, at sikre gode kostvaner for børnene.

Måltider i Solhuset:

Vi mener at det er vigtigt, at børn spiser morgenmad hjemmefra, da de gode spisevaner starter i de tidlige leve år.

Skulle nogle børn være mere sultne mellem kl. 7-8 ønsker vi at børnene har noget med som afspejler vores sunde kostpolitik.

  • Formiddags måltid: Vi spiser lidt frugt, rugbrød og mælk.
  • Frokosten får vi fra Fru. Hansens kælder. Se evt. www.fruhansenskaelder.dk
  • Eftermiddagsmåltidet: kan være hjemmelavet brød, grød, frugt, grønt og vand.
Da vi er en sund institution serverer vi ikke:

Kage, slik, sodavand, saft, lillebror mælkeprodukter, Danone, Kinder mælkesnitte, chokolade, pandekager, Cheese Dipers, Marie kiks, digestive, kakao mælk, frugtyoghurt, figenstænger, syltetøj, popcorn, chips, is og kunstig tilsætning af sukker eller lign. Se evt. gode råd fra fødevarestyrelsen på www.foedevarestyrelsen.dk

Børnenes fødselsdag:

I Solhuset har vi valgt, at vi kun tager hjem til fødselsdage, når jeres barn går i vores før skolegruppe - Galaxen. Vi vil meget gerne fejre jeres barns fødselsdag her i Solhuset. Dette aftales på stuen.

Når vi skal fejre jeres barn her i Solhuset er det vigtigt, at vi følger Solhusets sunde kostpolitik. I kan vælge, at lave en sund frokost med grønt og groft eller hjemmebagte boller med smør og frugt.

Det betyder meget for Solhuset at vores kostpolitik bliver overholdt. Vi siger nej til kage og lignende i den bedste mening. Det er fakta at børn får for meget sukker i dag og gennem en sund kost i Solhuset sikre vi at barnet får den rigtige næringsmæssige kost til en aktiv dag.